Wow, Brazil - Reisverslag uit Rio de Janeiro, Brazilië van Willemien Moojen - WaarBenJij.nu Wow, Brazil - Reisverslag uit Rio de Janeiro, Brazilië van Willemien Moojen - WaarBenJij.nu

Wow, Brazil

Door: Willemien

Blijf op de hoogte en volg Willemien

05 Maart 2006 | Brazilië, Rio de Janeiro

Hallo Allemaal,
Hoe is het ermee? Hier even een update van Rio. Ik moet je bekennen, ik had niet zo'n zin om te gaan. Het was leuk in Enkhuizen, lekker thuis, altijd tijd tekort, en al die spook verhalen over Brazil. Mijn mooie nieuwe nicht ontmoet met haar trotse ouders, zus en grootouders, dat was geweldig. Die Laura Brieffies. Wat een gezellig meid. En natuurlijk ook weer feest gehad met Famke Brieffies. Trots met haar nieuwe paar Ugh laarzen. Dat was groot feest. En Kris kwam gezellig langs, jammer dat hij weer naar Valencia ging. Hopelijk komt hij nog naar Rio, en anders zie ik hem weer in NL mijn volgende stop. Daarnaast was er nog geen boot verwacht voor aankomst in Rio, dus ik dacht, dat wordt een lange zit. Maar: het tegendeel is waar. De vliegvlucht hierheen verliep niet echt soepel, door de sneeuw in parijs mochten we 2 uur in het vliegtuig wachten voor we vertrokken. Bij de aankomst meteen in het lokale ritme, een uur wachten voor de paspoort controle met 500 man, 3 loketjes open. En dan komen we eindelijk van de airport af. 1e indruk: Heet. Bloed heet. Je zit de hele dag in de sauna en zweet je rot. Maakt niet uit wat je aandoet. Ik vind het niet echt vervelend merk ik. Je moet niet te veel tegelijk willen. Er is hier hele hoge luchtvochtigheid, ik heb ook een hoofd vol krullen. Er stonden ons 4 busjes op te wachten, en in Kolonne zijn we naar het hotel gegaan, aan de Copa Cobana, gelukkig een redelijk goed deel van de stad. We zitten 1 straat achter het strand, in een soort winkelgebied. ( Niet te vergelijken met een Nederlands Winkelgebied) Het hotel is klein, maar praktisch. We zitten hier met het hele team, marketing en zeilteam, dus dat werkt praktisch. Kleine kamers, maar alles werkt, en is heel en schoon. En airco, heerlijk. Op straat valt het me tot nu toe mee, het is hier wel vies en vuil, stinkt en je wordt af en toe verrast door zo'n vieze druppel vocht van de airco van een gebouw, maar wel ok. Ik voel me niet echt onveilig. Toch adviseert iedereen je niets mee te nemen, alleen wat daggeld, geen sierraden, geen telefoon etc. Ook wordt je niet heel veel aangesproken, ze willen wel verkopen, maar in Afrika en Spanje was dat opdringeriger. Het strand is op loop afstand. Toch gaan we er heen in groepjes, Eten kan hier heerlijk zijn, maar hygiene laat af en toe te wensen over, dus het blijft oppassen. Ik ben al 2 dagen met Evelien en Ferry op het strand geweest, op de Copa Cobana. We zijn al zwart! Het water is heerlijk, veel golven, dus ik begrijp nu waarom ze zoveel bikini's op het strand verkopen. Alles in string overig. Mijn kleine bikini is hier de grootste. Maar, gisteravond, na mijn Carnaval ervaring, snap ik helemaal waarom die billen ook bruin moeten zijn! We zijn met 10 man naar de Carnaval finale geweest van de 5 winnaars. Elke school geeft een voorstelling van 1,5 uur, en 20 minuten ertussen, vuurwerk, en de volgende. We werden hier om 20.15 opgehaald, en kwamen om 3.00 weer thuis, het duurde tot 5 uur vanochtend.... Halverwege show 4 zijn we afgehaakt, het is prachtig en overweldigend, je kijkt je ogen uit! Maar alles staand/swingend, dus na een tijdje zakt je door je benen. De finale heb ik nog in mijn bed gekeken, alles was life op tv, dus ik heb niets gemist.
Vandaag even rustig aan, wat bijslapen, beetje internetten etc. We kunnen nog niet werken, want er zijn pas 3 van de 5 containers vrijgegeven. OOk zijn de 3 flightcontainers er nog niet, die kwamen aan tijdens carnaval, en dan werkt de Douane niet. Er is daar inmiddels een grote achterstand, dus we hopen toch wel dinsdag/ woensdag de boel los te hebben. ( Sommige mensen denken maandag, maar die zijn nog niet geland) In de tussentijd dus standje rust, prima toch?
Ok lieve mensen, ik hou jullie op de hoogte en probeer snel eens wat foto's te maken. Ik durf nog niet met camera op stap, maar vind vast een oplossing. Dikke zoenen, vanuit Rio, Veel liefs, Willemien
Bedankt voor de gezellige tijd in Enkhuizen, en de kadootjes voor mijn verjaardag.. erg gezellig, ik kijk er elke dag naar, maar moet nog even wachten... x
Oja, er is 4 uur tijdsverschil, het is in Rio vroeger dan in Nederland. Goed te doen, toch?

• 06 Maart 2006 - 09:25

Marjolein:

Ik wil ook zo graag in een string dansen met carnaval. Met de dansclub hebben we al geoefend, maar ja, mijn billen zijn natuurlijk niet bruin genoeg, zoals die van jou nu. Het is wel een beetje spannend daar begrijp ik. Let maar goed op en gebruik je intuitie, dan komt het vast goed. En vergeet ondertussen niet te genieten. Wanneer komen de foto's?

• 06 Maart 2006 - 15:07

Wencke:

Hee Mina,
    Wat een avonturen beleef jij! Geweldig. Hier in het hoge noorden is alles OK, wit, koud en glad. Ja we smachten naar het voorjaar. De zwangerschap gaat goed, ik zit nu op de helft. Het is heel bijzonder, en we kunnen niet wachten. Vorige week zijn we met Auke, Hammy en Wytze naar Rome geweest voor een paar dagen. Prachtige stad, indrukwekkende gebouwen, mooie winkels, lekker eten en helaas geen rode wijn voor mij;-) Deze week wordt ons oma'tje 95, alvast gefeliciteerd. Laten we hopen dat wij ook zo oud worden! Geniet van Brazilie maar doe voorzichtig he?
    Dikke kus van een dikke Wencke

• 06 Maart 2006 - 15:14

Hio Mina!:

Comes Estas?

Esta bien a óllande.

Warm daar? Hier sneeuwt het lekker. Deed er 3 uur over om in Arnhem te komen. Was via provinciale wegen en zelfs met het pontje over de Lek bij Wijk bij Duurste geweest. Veel landgoederen en kasteeltjes daar.

Qua veiligheid vonden wij het altijd wel slim om in die landen bij een groep Japaners of Amerikanen te lopen. Die trekken zich namelijk weinig aan van veiligheidsregels. Gewoon dikke telelens op de buik en dikke knip in de broekzak. Als jij je camera dan in een oude rugzak met slotje heb dan is er weinig aan de hand.

Ze leven daar ook meer op straat en dat kennen we hier niet zo. Ik had daar trouwens een groot voordeel en dat is dat ik een man ben :-) Dus als je op stap gaat gewoon een brede zeilboy mee!

Adios

Johan

• 06 Maart 2006 - 15:46

Paulien:

Wat klinkt dat heerlijk, zon, strand, we zitten hier op de slee in de sneeuw, en dan wil Famke toch niet op de slee en gaan we lopen. Ook op het tempo van de brazilianen... Net met Laura een rondje dijk gemaakt van een uurtje, doe ik toch ook weer een beetje aan sport! Het was erg gezellig met je in Enkhuizen, geniet lekker van de tijd in Rio, het zal een unieke ervaring zijn en worden! Goed dat je het carnaval net hebt meegepikt! Vrijdag jl zijn we met Frans en Vera bij het verteldiner in het Museum geweest, was erg leuk en lekker gegeten! Groeten en een dikke kus van je zus, en natuurlijk van Jeroen en de meiden! ps ze willen ook graag een bikinietje... (Geen string)

• 06 Maart 2006 - 19:29

Annemarie:

Rioooooooooo......
    Hee Mina, t klinkt weer fantastisch! Lijkt mij ook zo gaaf om in een string met veren op je hoofd te swingen in een optocht;-) Volgens mij gaat Marjolein dan ook mee!! Hee lieverd, doe voorzichtig en geniet.. en alvast gefeliciteerd met oma Gerritje en dan op de naar 18e!!! X Anne

• 07 Maart 2006 - 00:21

Wendelien:

He Mina,
    Jammer hoor, t ziet er niet erg naar uit dat ik op je verjaardag kom. Nog niets van ATP gehoord. Maar gelukkig hebben we sushi time in Melbourne gehad. Rio klinkt super, geniet met volle teugen en als de camera niet mee kan dan maar wat "mental pictures" en ansichtkaarten. Liefs Wen

• 07 Maart 2006 - 08:08

Louisa:

Hoi Mien,

klinkt spannend allemaal, doe alsjeblieft voorzichtig! Het lijkt me wel een hele ervaring. M'n buik groeit gestaag, het wordt allemaal wel wat zwaarder nu met Sophie en drie dagen werken. Op m'n werk is het nu net ook even heel druk, veel nieuwe zaken en twee medewerkers die hebben opgezegd. Dat zul je altijd zien.

Dikke kus van Tako, Lou en Sophie

• 09 Maart 2006 - 19:57

Willemijn:

Geniet lekker van de dagen strand want voor je het weet moet je weer aan de bak. Wij gaan morgen lekker uitwaaien op het strand van Ameland. Niet in bikini maar in een lekkere warme winterjas.
    Pas goed op jezelf en neem een stoere man mee als je op pad gaat, dan kan er niets gebeuren.

Liefs Willemijn