Doha, eerste indruk
Door: Willemien
Blijf op de hoogte en volg Willemien
29 September 2006 | Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi
Wat is dit een leuk land zeg! Mits de airco aanstaat, dat zeg ik er wel bij. Die hitte is even wennen.
De eerste indruk is heel goed. De vlucht viel enorm mee, het is maar 5,5 uur vliegen!
Wel even een overstap in Saoudi Arabi. Ik zat naast een amerikaanse militair die hier gestationeerd is. Daarna werd ik opgehaald door ‘ Wolfgang’ , mijn duitse collega. Dit ging bijna mis, doordat ik eerst David Majarich van de Volvo Ocean Race tegenkwam, maar die kwam voor wat anders. Erg grappig. De heren waren pas laat thuis. (Ik woon tegenwoordig samen met 2 mannen)
Toen ik in het appartement kwam, was James er alleen. Hij is van de Volvo stopover Portsmouth, maar ik kende hem niet. We zijn met een team van 40 mensen. Ik mag het appartement delen met Arno Brons, mijn contact VOR en James nogwat, uit Engeland. We hebben 9 gloednieuwe appartementen in dit gebouw. Allemaal erg erg groot. Ik denk 3x mijn appartement thuis. Inclusief hele grote keuken, breedbeeld, dvd, magnetron, wasmachine, schoonmaker, deurbewaker beneden, airco en ga zo maar door. Eigen afwasmachine. Het kan niet op. Weer eens wat anders dan die ordinaire hotels. Ik heb een heerlijke kamer. Vanochtend om 10.00 opgehaald door Jenny, het enige andere meisje in ons team. We werken hier voor Airlink, de partner van Schenker hier in Qatar. Omdat zij zelf de spelen niet aankunnen komt er hulp van buiten af. En ik heb het zwaar onderschat. De spelen is hier groot!!! Eng. 30 nieuwe locaties. In het vliegtuig sprak ik de Amerikaanse ingenieur die hier de race track voor het onderdeel fietsen heeft ontworpen, hij kwam bij de bouw kijken die gisteren is begonnen… Moet in een maand klaar zijn. Heel doha hier ligt in de verbouwing. Elke weg ligt open, elke rotonde in aanbouw etc. Veel auto’s hele grote. Voor 8 euro is je tank vol, dus praktische aanschaftips mogen allemaal overboord. Momenteel is het tijdsverschil 1 uur. Het is hier 1 uur later dan bij jullie. In de wintertijd wordt dit 2 uur. Hier passen ze namelijk de tijd niet aan. Daardoor is het vanaf 6 uur donker, maar nog wel 35 graden. Het straatbeeld is fantastisch. Echte dames in Burka’s, gesluierd en ongesluierd en mannen in prachtige witte jurken. ( hoe krijgen ze ze zo wit?) Gelukkig is het inderdaad ook westers. Iedereen maakt zich op voor de ramadan die zondag begint. Het mooiste vandaag was in de telefoonwinkel vandaag voor de nieuwe simkaarten voor onze telefonen. Ik denk dat we met 2 dames tussen 20 traditioneel geklede witte heren in stonden. Fantastisch. En later buiten gesluierde vrouwen aan het bellen door hun burka’s! Verder hier supergrote amerikaanse ketens, winkelcentra met alle wereldmerken. Het is eigenlijk ontzettend ver-amerikaanst, in ieder geval het straatbeeld. Ooit een Arabische Toys are us gezien? Ik nu wel. Ook vind ik de nummerborden van de auto’s in het Arabisch erg mooi. Gelukkig is alles wel ondertiteld.
Nou, dit was de eerste indruk voorlopig. Vandaag alleen getourd. Ik hoefde nog niet te werken. Laptop, telefoon en auto opgehaald. Ja, ik heb hier een auto. Of het definitief of voorlopig is zal de tijd ons leren. Maar voorlopig bevalt het me zo wel. Al vallen de ogen me uit m’n hoofd. De volgende keer meer over de spelen. En een beeldscherm van 160 meter breed….
Gekkenhuis hier. Ps, de douane kan het nu al niet meer aan. Dat gaat gezellig worden! Hieronder mijn gegevens voor jullie kerstkaarten. Hier bestaan geen huisnummers. Huisnummers zijn uit. Dus als je het zo overneemt als onderstaand, dan komt het op m’n werk aan.
Tot ziens, een blije Willemien
(Opposite Arbab Bank)
29 September 2006 - 15:51
Jan:
mina
je adres staat er niet bij