Hoe gaat het ermee? - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Willemien Moojen - WaarBenJij.nu Hoe gaat het ermee? - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Willemien Moojen - WaarBenJij.nu

Hoe gaat het ermee?

Door: Willemien

Blijf op de hoogte en volg Willemien

13 December 2005 | Zuid-Afrika, Kaapstad

wat een heerlijkheid, die Zon.
Ik heb voor mijn trouwe lezers, wat extra foto capaciteit geregeld, zodat jullie nu ook mee kunnen kijken! Helaas is het internet vandaag wat onstabiel, zodat het opladen nog niet echt klaar is, maar het geeft een indruk. Alles gaat hier prima, ik volg een sushi dieet ( 3x daags, heerlijk!!) en ga trouw naar de gym in ons hotel. Verder luch ik 's middag bij het zwembad ipv in het paviljoen, waar we 3x per dag horen te eten.
Kris is er inmiddels ook, hij werkt tot 22 dec en is dan vrij. Gelukkig, want hij vertrekt nu 's ochtends 7.15 en komt 22.00 weer "thuis". Ik doe maar alsof hij er nog niet is, dan valt het mee. haha. Verder komt Gijs en een collega 23dec langs tot 26 dec, en gaan we kerstavond, dineren in de "Tank". Idee van Gijs. Lijkt me erg gezellig. Vanavond komt m'n room mate, tot nu toe hadden we de villa voor ons alleen. Ik ben benieuws. Het is een dochter van de beveiligingsman van het Paviljoen, ik ben al ondervraagd, haha. Afgelopen zondag wezen dansen bij LaMed, een leuke strandclub. Vanaf za middag geef ik mij elk weekend vrij. Helaas komt Tom morgen, die zal wel weer werk meenemen uit NL, dus dan is het weer gedaan met de rust. Als Kris later vrij is gaan we een auto huren en lekker touren.
Opvallend in Afrika: mega agressie op TV. Af en toe flinke wind periodes, meestal eind van de dag, 1 a 2 uur. 's Nachts gewoon donker en koud. Nog steeds vreselijke apartheid en armoede. Als je in de supermarkt zo'n vreselijke wijnboer de kassa juf ( donker natuurlijk) ziet uitschelden, kan je wel door de grond zakken. Afgelopen zondag naar een lokale markt geweest, daar kijken ze het geld uit je zakken. Je kon er trouwens de meest geweldadige messen kopen (open en bloot) die ik ooit gezien had, en jongens, ik heb het een en ander gezien in de gevangenis en bij de politie. Schattige kleine zoeloe danseresjes, een groepje van 8 kleine meisjes tussen de 3 en 11 jaar oud, onderleiding van moeders, middag op de dag, in de stralende zon, aan het dansen, en van dicht bij toch wel erg onder invloed lijken. Dus je begrijpt het al, ik , wereldreiziger, hou me gewoon bij Waterfront, lekker safe. Dan maar geen echt en authentiek Afrika, maar wel gewoon een leuke dag. Vreselijk aardige mensen hier. Verder voor het werk kunnen we alles hier vinden, dus de frustratie in het technisch team is minimaal. Dat vind iedereen leuk. Nog op het progam: natuurlijk de tafelberg, verder de Kaap, pinquins, een wijnboerderij en een prachtig ander gebied waar ik de naam van kwijt ben. Nee Mam, ik zal niet gaan haaien duiken. Misschien wel parachute springen maar dat vertel ik wel achteraf. De boten liggen op de kant, met 10 dagen misschien er weer in. Pirates zeilen al. De roddel gaat dat er 3 NL komen, 1 bij Brazil, en 2 bij het Australisch team, incl. Carolien Brouwer, de enig dame nu de Braziliaanse Navigator ontslagen is. Ik hou jullie op de hoogte als er iets bevestigd wordt. Wij maken ons hier klaar voor Brazilie. En verder ben ik op cursus omkopen ter bevordering van de logistieke pakketten. I keep you posted, ok?
Louisa en Take, van harte met jullie zwangerschap, wat een geweldig nieuws, gebracht door de trotse opa! Trijn, staat de boom al? Wendelien, leuk dat ik je ga zien in Melbourne, Famke, lekker doorwerken. Wencke, kun je je adres mailen? Ik wil je wat toesturen. Super! Paulien, lekker afbakken en klaar voor de feestdagen?
Doei, dikke zoenen uit Afrika ( en nee, ik heb geen zonnesteek, maar het super naar m'n zin, haha) Ik ben er weer 5 Jan. en vertrek 10 Januarie naar Melbourne, die zondag even een nieuwsjaarsborrel in Bleiswijk? O ja, morgen komt Dennis van de Panne, surfvriendje van Jeroen. Gezellig!

• 13 December 2005 - 18:10

Ilona:

Mina, ga je nog wel wennen als je terugkomt naar NL? Hier alles goed, Tieko heeft zijn pootje bezeerd, er is een nagel af, verder zit Caspar op een berg in Oostenrijk en ik zit vastgeplakt op m'n stoel vanwege de boekhouding. We wachten op sneeuw, voorlopig alleen koud met regen. Morgen naar theater, naar de Ashton Brothers, geweldige fisiek cabaret.
    groetjes
    ilona

• 13 December 2005 - 18:55

Annemarie:

Lieve Mina, ik ben jaloers;-) wat ziet het er fantastisch uit! Hier is alles in het teken van de kerst...toch wel weer gezellig. Ik zie je op de borrel in Bleiswijk volgend jaar!X Anne

• 13 December 2005 - 20:26

Famke:

he mien,
    Wat een luxe, ziet er erg goed uit!
    Donderdag even skype !!!

Hug Famke

• 14 December 2005 - 14:04

Marjolein:

Hoi Mien,
    Wat een mooie foto's zeg, leuk dat je dat geregeld hebt! En heerlijk dat Kris en jij straks een beetje gaan genieten van elkaar en de mooie omgeving. Veel plezier.

Liefs,
    M.

• 14 December 2005 - 19:20

Johan:

Mina!
    Van je vrienden moet je het maar hebben. Die komen te minste nog eens langs. Grappig dat Gijs ook langs komt. Doe hem de groeten.
    Onze kerstboom staat. Ik hoor graag hoe het daar is om in je korte broek Gluwijn te drinken.

Later!

Johan

• 18 December 2005 - 03:56

Carolien:

Ha die mien, Het is nu midden in de nacht en ik zit te genieten van jouw foto's met dat mooie weer op de achtergrond. Super zeg, om te benijden. Het is hier vies rotweer. En dan heb ik nog de mazzel om vlak voordat ik op mijn werk ben gearriveerd, panne te krijgen met mijn auto. Daar sta je dan in de kou, te wachten op de wegenwacht. Maar goed ik ben gered door Fred van de wegenwacht. En heb zometeen als het goed is een oplossing om thuis te komen. Het schijnt zo te zijn dat de dynamo kapot is. Maar goed, ik ben vanavond naar de lichtjesavond geweest. Was weer erg leuk en mooi om te zien. Dat geeft je wel echte kerstsfeer. Nou veel plezier daar en geniet ervan! x Carolien

• 19 December 2005 - 12:39

Marjolein:

Hee Mientje,

Heb jij voor mij het e-mail adres van Carolien ajb? Ben bezig met het opzetten van een danscursus en lijkt me leuk om die vrolijke tante daarbij te hebben. Alvast bedankt, Liefs, M.

• 22 December 2005 - 09:04

Bas M:

Hoi Willemien,een heel gezellige Kerst,met Kris en Gijs.Tot ziens in Enkhuizen,een mooi en gezond Nieuwjaar!Bas.